Nové předpisy

Vyhláška č. 130/2012 Sb., kterou se mění vyhláška č. 265/1999 Sb., kterou se stanoví doba setrvání ve služebním poměru u vojáků z povolání, kteří se připravují k výkonu služby studiem, a výše úhrady, kterou lze na vojákovi z povolání požadovat, pokud nesplní dohodu





130

VYHLÁŠKA




ze dne 12. dubna 2012,




kterou se mění vyhláška č. 265/1999 Sb., kterou se stanoví doba setrvání ve služebním poměru u vojáků 
z povolání, kteří se připravují k výkonu služby studiem, a výše úhrady,
kterou lze na vojákovi z povolání požadovat, pokud nesplní dohodu, ve znění pozdějších předpisů


Ministerstvo obrany stanoví podle § 5 odst. 6 zákona č. 221/1999 Sb., o vojácích z povolání, ve znění zákona č. 254/2002 Sb.:




Čl. I

V § 1 odst. 2 vyhlášky č. 265/1999 Sb., kterou se stanoví doba setrvání ve služebním poměru u vojáků z povolání, kteří se připravují k výkonu služby studiem, a výše úhrady, kterou lze na vojákovi z povolání požadovat, pokud nesplní dohodu, se ve větě druhé za slova "ve služebním poměru" vkládají slova "po ukončení studia".




Čl. II




Přechodné ustanovení

Plnění povinnosti k setrvání ve služebním poměru za studium, které bylo ukončeno přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky, a doposud nenastalo, protože nebyla splněna dřívější povinnost k setrvání ve služebním poměru, která nesouvisela se studiem vojáka, nastává dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.





Čl. III




Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. května 2012.





Ministr:




RNDr. Vondra v. r.